Wil's Homepage

 

wil1 Mijn naam is Wil Straatman ik ben geboren in het dorp Elst in Gelderland de lagerschool heb ik in Elst doorlopen. Daarna ben ik naar de LTS gegaan op het Kronenburgsingel te Nijmegen waar ik voor timmerman geleerd heb.Na het behalen van het timmer diploma heb ik een jaar in de bouw gewerkt, Waarna ik als beroepsmilitair zes jaar bij de Marine heb gewerkt. Na de Marine ben ik weer in de bouw gaan werken als timmerman- maatvoerder. Ook heb ik vijf jaar twee dagen in de week timmer les gegeven op het Lorentz VMBO in Arnhem. Ik ben getrouwd en heb een zoon die is getrouwd met Mariëlle en samen hebben zij een prachtige dochter en een zoon.Verder ben ik nog actief als kaderlid van de FNV-Bouw afdeling Elst. De FNV-Bouw is de vakbond die voor een groot deel van de Nederlandse bouwvakkers de belangen behartig.

Ik ben als beroepsmilitair zes jaar bij de Kon. Marine in dienst geweest waar ik op verschillende schepen heb gevaren o.a. de Hr. Ms. Zeven provinciën, de Hr. Ms. Gelderland, en de Hr. Ms. van Galen.

                  zorgdat

Mijn functie was matroos met het brevet RAPV ook heb ik in Engeland een opleiding voor het sturen van Seacat geleidenwapens gevolgd.

Verder heb ik bij de Marine veel landen bezocht in Europa en ook heb ik met de Hr. Ms. Van Galen een wereld reis gemaakt waarbij verschillende haven werden aangedaan o.a. Colombo op Sri Lanka, Surabaya in Indonesië, Sydney en Perth in Australië, en Wellington en Aukland in Nieuw Zeeland en Mombasa in Kenia.

 

Mijn vrouw en vriendin Willy te Dorsthorst al meer dan 41 jaar houd zij mij gezelschap.  

DSCF0069 

“Ik ben de vlieger, jij bent het touw. Geen van ons stijgt op zonder de ander. We hebben elkaar niet toevallig ontmoet.”

 

 

 

 


 

Fotoboek

« of 7 »